dinsdag 20 november 2007

Timmy is cool! Erg cool!


Timmy.. uh.. Dit is een vis, een Haemulon om precies te zien. Grombaars in normaal Hollands. Waarom die vis? Ach, dat is een heel verhaal op zich. En dat valt hier te lezen: Look at your fish
Dit was onze introductie voor de lessen van deze week! We kregen 3 dagen les over Timmy.. of ook wel 1 Timoteus. En we kregen les van Tirzah, een vriendin van Brad en zij kennen elkaar al vanaf toen hij 6 was, opgegroeid in dezelfde omgeving, Napoleon Ohio, en ze hebben samen de DTS & SOE gedaan in de VS. Ze woont nu in de buurt van Birmingham, Engeland en geeft o.a. les aan de SBS (School of Biblical Studies) binnen JMEO.
Okee, dit was even een korte introductie... Enfin. Timmy! Eerste opdracht die we kregen voor ze gearriveerd was, was om Timmy te lezen.. Het liefst 2 keer! Toen ze hier éénmaal was, lazen we Timmy nog een keer! En de volgende dagen nog een paar keer!
Als je het verhaal van de vis gelezen hebt, dan snap je al wat voor zin het heeft om naar een dooie vis te kijken! (Gelukkig is mijn plaatje een levende vis!)
Eerst is het nogal saai om Timmy te lezen, 2e keer ongeveer hetzelfde, de derde keer is dramatisch, de vierde maal uitermate verwarrend, maar de vijfde maal is fantastisch! Okee, ik overdrijf wel een beetje. Maar als je je bijbel in handen houdt, geeft 't je wel een idee van zware saaie dooie literatuur en het ruikt nogal.. ja, oud en bedorven.
Tijd om wat meer tijd door te brengen met dat boek is nogal moeilijk, niet dan? Zeker als je zoiets doet als Timmy 5 keer lezen! Wie doet dat?
Gelukkig hadden we Tirzah! De les die ze gaf over Timmy en ook de les om het meer malen te lezen, gaf ons allemaal meer passie voor dit boek! Zelfs zo veel dat de leerlingen om een xtra uur les vroegen! Wauw!
Nu is Timmy fantastisch! Ook die moeilijke passages over de vrouw! Want ja, vrouwen mogen niet onderwijzen.. Hmm.. Tirzah, jij bent ook een vrouw?? Is wat dubieus!
Oké, als je wilt weten wat Tirzah precies zei over deze passages, laat dan een berichtje achter, hier op mijn blog! En laat me ook horen wat je van Timmy de vis vindt?!

Geen opmerkingen: