zaterdag 28 maart 2009

Tweede dag: Derby

Alles Links

De volgende dag zijn met z'n vieren naar Derby vertrokken. Lekker links rijden. Oké, ik zat niet zelf achter het stuur, 't blijft best verwarrend dat omgekeerd denken. Het was nog best een zoektocht om JmeO Derby te vinden. Maar als je aan voorbijgangers om de weg vraagt dan wordt je toch wel de goede kant opgewezen. En daarbij zijn de Britten toch heel vriendelijk in ook. Dat merkte ik in Liverpool al, toen ik op zoek ging naar het winkelcentrum en de bus.

Overdale House

Uiteindelijk kwamen we er aan. Hier is het mooie gebouw waar YWAM Derby zich bevind.

Het is echt een heel mooi pand, maar 't heeft ook wel wat vreemde geschiedenis achter de rug. Voordat Jeugd met een Opdracht het wilde aanschaffen heeft iemand het in de brand gestoken. Zo is mij vertelt dat het met opzet was. Gelukkig is niet het hele gebouw in vlammen opgegaan en heeft JmeO het alsnog aangeschaft en is via de verzekering de schade hersteld.

Bij onze aankomst werden we al snel begroet door Jonathan en Suzanna. En we konden ook direkt aan de lunchtafel deelnemen. Een aantal staf en de DTS waren er ook. Na de lunch kwam Tim ook om ons te begroeten.

We hadden direkt al een druk programma. We kregen een rondleiding, uiteraard werd ons ook een slaapplek gegeven en we werden uitgenodigd om bij Paul en Karen, de basisleiders te komen eten. Dat was erg gezellig. Maar ook nodig om ons goed op de hoogte te brengen van hoe het gaat met de studenten.

's Avonds waren er de gesprekken met elk teamlid. Deze gesprekken gaan over het verloop van de outreach en de persoonlijke dingen die tijdens de outreach gebeuren. Dit team heeft zeker wat bemoediging nodig.

Pub

Later die avond zijn we met z'n allen naar een pub geweest. Juist ook om gezellig rond te hangen. Maar we wilden ook hier de Treasure Hunt te doen. Dus in het cafe hadden we een kort gebed en we schreven op wat voor indrukken we hadden.

Dit is wat we hadden: Iets groen, de kleur geel, iets dat schijnt en de naam Maria. Oké, we keken rond in de pub. En dit is wat we zagen op de bar stond een handtas, goudkleurig, en iets wat op een groene sjaal leek en 2 meiden die daar gezellig aan het kletsen waren. Dat moet het dan zijn. Omdat we met een grote groep waren, gingen alleen de meiden er op af.

Maar ze vertelden ons wel dat wij maar met een jongen moesten gaan kletsen. Oké, dus dat is wat we gedaan hebben. Er was toevallig ook een jonge knul aanwezig, tegen wie ik al hoi gezegd had. Dus toen hij terug kwam naar zijn tafeltje hadden we direkt een gesprek.

Na een tijdje kwamen de meiden terug. Wat bleek nu, het klopte weer. Eén van die meiden heette Mary, wat veel op Maria lijkt. En ze hadden een kort, maar goed gesprek.

Wij hadden in tussen al een goed gesprek met deze jongen. De dag ervoor hadden we gezocht naar Peter in Liverpool. Helaas niet gevonden, maar deze jongen heet Pete. Hij vertelde ons dat hij dakloos is en ook over hoe dat kwam. Uiteindelijk hebben we ook voor hem gebeden. Het is wel jammer dat we niet veel meer konden doen voor hem.

De volgende morgen vertrokken Linn en ik naar Berlijn. Britt zou nog een dag blijven in Derby en de volgende dag naar Berlijn komen. Dus wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: